Sál Městského kulturního střediska v Habartově patřil v sobotu skautům

Počet členů Junáckého střediska Dýmka Habartov se pohybuje kolem devadesáti, a tak je nutné na tradiční besídku hledat azyl někde jinde, neboť klubovna nám prostorově nestačí. Již několik se tak rádi scházíme v sálu městského kulturního střediska.
 
Náčelník br. Běhy a sestra Míňa přejí vše nejlepší
 
Je sobota 18. prosince 14 hodin a míříme do MKS Habartov s šedesátiminutovým předstihem, abychom dochystali poslední drobnosti na celostřediskovou sváteční akci.
Aparatura je na místě, židle čekají na své hosty, limonáda a cukrovinky připraveny a tak krátce před třetí mohou do sálu vstoupit i děti se svými rodiči. Úvodního slova se ujal br. Běhy, náčelník našeho střediska. Krátce popřál všem přítomným krásné svátky a hodně dárků. Od něj pak slovo převzala sestra Míňa i ona vyslovila svá přání a krátce zavzpomínala na uplynulý skautský rok.
Oba dva se pak přemístili ke stromku, kde se jali rozdávat dárky. Středisko si vysloužilo novou kárku, volejbalový míč a deskovou hru. Našly se však i dárečky osobní či pro oddíly. 
Poté se však již přistoupilo k programu. Jako první se předvedly světlušky, které nám ukázaly obživlý betlém a videoklip, jenž osazenstvo vytvořilo a se kterým slaví úspěchy všude po světě. Oddíl vlčat se následně pustil do boje s obrovskou řepou. Velmi komicky pak působilo herecko-taneční číslo skautek, které ztvárnily variaci na téma Aktivní podzim života v domově důchodců.
Asi největší úspěch mělo vystoupení oddílu junáků, které předčilo ostatní svou originalitou. Před zraky diváků totiž sehráli utkání v matrixtenisu, když se většina oddílu zahalila do černé barvy, a tím tak téměř splynula s černým pozadím. Dva nejdrobnější junáci představující slavné tenisty pak byli zdviháni do stran a do výše, aby zasáhli neposedný tenisový míček upevněný na černém prutu. Vize zpomaleného pohybu byla takřka dokonalá.
Představení uzavíral oddíl roverů, který se uchýlil k dvojhlasému zpěvu známých hitů. Předvádění bylo u konce, na přítomné pak však čekala ještě jedna hra – sedm proti sedmi – a pak již vždy tolik oblíbená ochutnávka cukroví a sušenek. Tento blok se uzavřel asi kolem páté. Sál však dětem patřil ještě asi dvě hodiny, které měli všichni zájemci na to, aby se do sytosti vyřádili během produkce současných popových i jiných hitů.