Středisková besídka – Světlušky

Když v sobotu odbila třetí hodina odpoledne, rázem bylo kulturní středisko plné dětí i dospělých. Stůl se prohýbal pod cukrovím od hodných maminek a babiček, stromeček nebyl za dárky skoro vidět a všechny oddíly nervózně pilovaly poslední detaily na svá vystoupení.


Ani my, světlušky, jsme nebyly pozadu.
Po zahájení besídky sestrou Míňou a bratrem Běhym se hned rozdaly dárky. My jsme je ale nerozbalily hned a nechaly si je na konec.
Pak už byly na řadě vystoupení jednotlivých oddílů. My jsme šly jako první. Rychle jsme se převlékly do svých vytuněných kostýmů, ale v té nervozitě to nešlo tak lehce – hlava do rukávu, noha do kapsy… však to jistě znáte sami. Ještě, že nám pomohla sestra Šárka.
Za chvíli jsme se už seřadily u pódia a tvářily se jako Betlém. Anděl Veve povyprávěla publiku krátkou pohádku o Betlémě a jeho novém videoklipu, a už se reportéři Majda a Melounek plížili jako paparazzi k Josefovi a Marii. Po krátkém interview začaly první tóny hudby a celý Betlém včetně andělů a reportérů tancoval a skákal jako o duši. Moc se nám to povedlo a hlavně jsme si to parádně užily.
Ještě jsme se podívaly na představení Vlčat, Skautek, Skautů a Roverů, a zahráli si zajímavou hru.
A pak to přišlo. Dárečky! Každá jsme dostala novou cestičku světlušek a pro celý roj nám Ježíšek Abeníno nadělila óóóbrovský kapsář, na kterém má každá světluška svou vlastní kapsičku. Už se těšíme, až bude viset v klubovně.
Večer jsme ještě křepčily na diskotéce a pak už si pro nás přišli rodiče. Tak zase za rok ahój!

Veve