Schůzka světlušek 16.12.2010

Z místa srazu jsme směrem ke klubovně vyšli docela pozdě, protože Julinka asi třikrát lítala nahorů a dolů doma po schodech kvůli fotce do průkazky (kterou nakonec stejně neměla). No nevadí.
Dneska byla fakt zima, teploměr ukazoval -5 stupňů a to se nám venku opravdu být nechtělo. Takže jsme schůzku zahájili v klubovně (kde díky Rančerovi stačilo škrtnout sirkou a bylo krásně teploučko) pod vedením Veve s Delfínkem a Hermionou. Ukázala se i Lada.
Nejdřív jsme holkám ukázali, jak už umíme světluščí pokřik, a pak jsme se vrhli na program. Protože v sobotu je středisková vánoční besídka, vyráběli jsme dárečky pro ostatní oddíly. Někdo stříhal, někdo kreslil, někdo lepil, někdo drátkoval, … pak jsme to dali všechno dohromady a vzniklo 7 krásných dárků – a že jsou od světlušek, to určitě poznáte, až je uvidíte!
Vlčata vedle v bavorce horentně nacvičovala a my jsme se nechtěli nechat zahanbit. Po svačině jsme zkontrolovali kostýmy a Veve se jala předcvičovat. Byla to sranda veliká, kroutili jsme zadkem i pupkem, jednou nalevo, jednou napravo… a pak do toho ještě hudba. Nutno říct, že za 10 minut už nám vůbec nebyla zima a Domča si dokonce odložila své kombiné, tedy pardon, svou zimní kombinézu.
Na konci schůzky jsme si ještě chvilku vyměňovali samolepky, což je teď u nás světlušek velká móda. Zkrátka, kdo má nejvíc samolepek, je samolepkový král a všichni se s ním chtějí kamarádit. Jenom jsme museli Veve slíbit, že své honosné aršíky se sbírkami samolepek vytáhneme vždycky až na konci schůzky, abysme nerušili při programu. A to, prosím, hodláme dodržet!

Zapsala Veve