Vánoční besídka

Dne 18. 12. 2010 jsme měli jako obvykle Vánoční besídku, která začínala v 15:00 hod. S holkami jsme se sešly už v půl třetí, abychom ještě stihly koupit bonbóny a nacvičit naposledy naše představení.
Jako vždy začala besídka teplým slovem vůdce střediska. Po uvítání od vůdce střediska přišly na řadu světlušky s jejich vystoupením, poté vlčata a konečně i my skautky. Těsně před naším vystoupením jsme jako naschvál dostaly všechny trému a moc se nám nechtělo na jeviště. Nakonec jsme stejně musely a i přes naši nervozitu sklidilo představení veliký potlesk a tím tedy bylo úspěšné. Po našem vystoupení přispěli kulturní vložkou ještě skauti a roveři.
Když už vystoupily všechny oddíly, zahráli jsme si všichni společně hru 7 proti 7. Vždy se vybrali dva členi z každého oddílu a tím se vytvořily dvě družstva, po sedmi hráčích. Za skautky jsme tam byla já a Delfínek. Hra skončila a naše družstvo (Klárka, Jára, Stonožka, Mário, Drak, Tříska a Majorka) bohužel prohrálo.
Po této zábavné hře jsme odsunuli všechny židle ke straně a vytvořili tak taneční parket. Ze začátku se nikomu tancovat moc nechtělo, ale potom se atmosféra uvolnila a pořádně jsme se pobavily. O hudbu se nám starali někteří z roverů a skautky jako vždy tancovaly nejvíce.
V 18:45 hod. se sál rozsvítil, hudba ztlumila a to byl signál k následujícímu úklidu a rozloučení. S holkami jsme odešly s kina společně. Myslím, že většina lidí se tam skvěle bavila a pořádně si to tam učili, protože mi s holkami určitě i přesto, že nám besídka přišla příliš krátká. Těším se na další rok a doufám, že se sejdeme alespoň v takovém počtu jako letos.
 
Stonožka