Klubíčko na MUŠince

(4.-6.3.2011)

V pátek brzo ráno jsem vyrazila pracovně do Brna. Po všelijakých jednáních a schůzkách jsem se k večeru konečně sešla s početnější částí naší výpravy – Tučkem, Kecalem, Ábenínem a Méďovou.
Kupodivu bez bloudění jsme zdárně dorazili do brněnského Biskupského gymnázia, kde proběhlo ubytování a slavnostní zahájení MUŠinky.
Večerní program nás neoslovil, tak jsme vyrazili pěšky do centra. V hospůdce nazvané „U Čápa“ jsme poseděli až do půlnoci s dalšími Klubíčkáři, Puldou a Hankou.

V sobotu jsme se pěkně nasnídali v místní školní jídelně (Tuřín samozřejmě radši spal, než aby jedl) a pak se rozprchli na jednotlivé programy. Plánování, účetnictví, PR, rozpočty, hospodaření, hodnocení oddílů a středisek, daně, správa nemovitostí, SkautIS, registrace, a mnoho dalšího – to byla náplň až do večera.

Po večeři jsme si zahráli partičku Ligretta a dámy se odebraly na toaletu kvůli šlechtění. Večer jsme totiž plesali na místním skautském plese. Někteří šli spát před půlnocí, někteří naháněli tombolu a někteří zkoušeli štěstí v ruletě. A někteří na tom byli ráno se vstáváním opravdu BÍDně 😉

V neděli ještě pár přednášek, oběd a pak hurá domů. Celý víkend byl super, protože jsme byli se super lidmi na super semináři.

Za Klubíčko sepsala Veve