Schůzka světlušek 23.12.2010

Do klubovny jsme přišly za tmy. Všechny světlušky byly trochu nervózní a roztěkané – vždyť zítra přijde Ježíšek!
Po zahájení pokřikem jsme si na chvilku sedly, zobaly sušenky a povídaly si o tom, co se nám líbilo na střediskové besídce.
Pak jsme se rozdělily na dvě skupiny. Každá dostala balíček obrázků, ze kterých měla vybrat ty, které se hodí/nehodí brát na schůzku. Pak jsme se o tom všechny dohromady chvíli bavily a odůvodňovaly, proč si třeba nemáme brát nůž na schůzku ale naopak na výpravu ano. Když jsme to všechno správně určily a vysvětlily, dostaly jsme seznam věcí, které se budou každou schůzku bodovat. Takže příště už snad nebudou mít na sobě žlutý šátek jen vedoucí a pro spínací špendlík na hru každá světluška šáhne do své KPZky. 🙂
Protože k nám oddílový Ježíšek přišel už na střediskové besídce, pověsily sestry Abeníno a Veve na zeď náš krásný nový světlušácký kapsář. A je tak dlouhý, že sahá až k zemi!
Taky nám přinesl nové cestičky světlušek, takže nám Veve rozdala obrázky luceren pro ostřílené světlušky a batůžků pro nováčky, které jsme si okolo vybarvily. Budou viset v klubovně. Když splníme úkol v cestičce, vybarvíme si příslušný střípek v lucerně anebo když si nováček pořídí třeba uzlovačku, může si ji vybarvit v batůžku. Aspoň uvidíme, kdo se jak snaží.
No a už bylo moc hodin, tak jsme rychle stáhly podlahu a utíkaly domů k rodičům. Tak zase ahoj v novém roce!