Obrok schůzka

Jak jistě mnozí z Vás víte, roveři z našeho střediska se i letos zůčastní akce s názvem Obrok. No a jelikož se termín konání rychle blíží, bylo na čase si dát další schůzku a domluvit si podrobnosti výpravy. Takže velká šefová obroktýmu Méďová nás všechny zalarmovala a v sobotu 2.4. jsme se sešli v hojném počtu Já – Major, Žába, Tik, Štěpy a Sultán a dospělácký dozor nám dělal Klix. (mimochodem cejtila jsem se vážně moc skvěle jako jediná holka 😉 ) Hned po příchodu jsme začali s přípravou všeho potřebného. Méďovka nám dala jasné pokyny co a jak, takže dělání kolíčků pro přípravu inspira šlo klukům jako od ruky. Mezitím jsme ještě proměnili velkou klubovnu v obrovskou promítací místnost, velice podobnou biografu. Z půdy jsme snesli matrace, abychom pro ně nemuseli chodit v noci.
 
Tak a mohlo se začít besedovat. Museli jsme vyřešit VAPRO (VAriabilní PROgram), pomoc a práci. Při výběru vapra jsme se moc pobavili pestrou nabídkou, ze které by si opravdu vybral každý (např. improvizační divadlo, jak se stát žurnalistou, sociální sítě, jak na stezky a mnoho dalších). Když měl každý vybráno, přešlo se na diskuzi o práci a pomoci. Přemýšleli jsme u čeho bychom se asi tak nejvíce pobavili. Nakonec jsme se 100% shodli že na Obroku chceme hlídat a pomůžeme se stavbou mlýna. Samozdřejmě jsme řešili i další věci týkající se výpravy. Určili jsme si finanční rozpětí a dohodli se na způsobu dopravy na místo, což je mimochodem dost daleko. (Češkovice, Blansko)  
No a když byli zodpovězeny všechny dotazy, několikrát vysvětlena cesta a všichni všechno pochopili, mohli jsme přejít k volné zábavě. Začala karaoke párty! Zahráli jsme si tak trošku na Superstár. Každý z nás musel odzpívat jednu českou a jednu zahraniční písničku. Klubovnou se nesly tóny jak Michala Davida tak i Avril Lavigne. Jak už jsme z televize zvyklí,po každém pěveckém výkonu přijde nekompromisní porota. A stejně tomu bylo i u nás. Hodnotit se navzájem byla vážně sranda. Korupce a podplácení se nesli vzduchem jako oblak prachu 😀 . 
Nakonec jsme ani soutěž nevyhodnotili (možná protože jsem vyhrála Já a chlapi by porážku nesnesli 😛 ) a radši si pustili ,,pár“ filmů na dobrou noc. Než jsme usnuli tak jsme si povídali a na řadu přišla snad všechna témata od těšení se na Obrok až po zážitky z tábora. Když už na nás od samého smíchu padla únava, zavřeli jsme oči a podali se do říše snů.
 
Když za chvilku zazvonil budík chtěli jsme všichni čile vstát. To se ovšem podařilo jen Tikovi ( všechna čest a sláva) a ten musel od nás všech ještě dobrou půl hodinku slýchávat věty typu: ,,ještě 5 minut“ , ,,dej nám ještě chvilinku“ apod. Ale po chvilce se mu podařilo nás všechny dostat na nohy a začal úklid. A jelikož byla většina ještě hlavou někde v oblacích, uklízelo se bez zbytečných řečí a tudíž velice rychle. Šup sem šup tam a klubovna byla jako ze škatulky. Rozloučili jsme se a obrok schůzka skončila.
 
 
Major